• rtr

E fa'afefea le su'esu'ega fou a le alamanuia tau ta'avale malosi o le tulaga o lo'o i ai i le pisinisi fou o taavale afi

O le gaosiga ma le fa'atauga fou a Saina ua tulaga muamua i le lalolagi mo le tolu tausaga sosoo.O le gaosiga o Aukuso ma faʻamatalaga faʻatau a le China Automobile Association o loʻo faʻaalia ai foi o le gaosiga ma le faʻatau atu o taavale malosi fou o loʻo faʻaauau pea le tuputupu ae vave.O le fua ma le saoasaoa na o ia e mafai ona taʻua e olaola, ae i tua atu, o le a le tulaga moni o le atinaʻeina o le alamanuia?

I le aso 1 o Setema, i le taimi o le TEDA Automotive Forum, China Automotive Technology Research Center Co., Ltd. na tuʻuina atu le "China New Energy Vehicle Development Effect Evaluation and Technical Policy Guide" mo le taimi muamua, tuʻufaʻatasia le tele o faʻamaumauga o pisinisi e iloilo ai le tulaga o loʻo i ai nei o faʻamatalaga faʻapitoa faʻainisinia taavale malosi a Saina , Ma le va faʻatekonolosi ma atunuu i fafo.

O le "Taʻiala" e masani ona faʻalauiloaina mai vaega e tolu: o le iloiloga o le atinaʻeina o aʻafiaga o taavale malosi fou, o le iloiloga faʻatusatusa i le fale ma fafo, ma fautuaga faʻavae faʻatekinisi, e aofia ai le faʻatinoina o taavale, maa eletise, saogalemu, atamai, tupe teufaafaigaluega, galuega. , lafoga, fa'asaoina o le malosi, fa'aitiitiga fa'ameamea, ma isi. O lenei fanua e sili atu ona atagia mai ai le tulaga o le atina'eina o le pisinisi fou o taavale afi a Saina.

O faʻamaumauga faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga faʻapitoa e pei o le maualuga o le faʻaaogaina o le malosi o taʻavale malosi fou ma le malosi o le malosi o le maa o loʻo faʻaleleia atili, lea e faʻaalia manino aafiaga faʻaosofia i tupe teufaafaigaluega, galuega, ma lafoga, ma ua fesoasoani i le faʻasaoina o le malosi ma le faʻaitiitia o le sosaiete atoa.

Ae e iai foʻi mea e lē lelei.O lo'o i ai pea le malosi ma le vevela o le fa'afaigaluegaina o taavale afi fou.O le saogalemu o oloa, faʻatuatuaina, ma le tumau e manaʻomia pea ona faʻaleleia.O lo'o i ai se va'aiga manino i le va o tekonolosi fa'apitoa ma le suau'u masini ma atunu'u i fafo.

O se vaega tele o fa'ailoga fa'atekinisi o lo'o i ai nei e mafai ona o'o atu i le fa'ameamea o fesoasoani

Talu ai ona o le tulafono fou o le fesoasoani a le taʻavale malosi na faʻatinoina aloaia ia Iuni 12, 2018, na suʻesuʻeina e le China Automobile Center le taavale malosi fou O faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa o taavale pasese, taavale pasese ma taavale faʻapitoa ua iloiloina e pei ona taua i lalo mo aafiaga faʻapitoa o oloa. .

1. Ta'avale pasese

Su'esu'ega o le fa'aogaina o le malosi fa'atekinisi-93% o ta'avale pasese eletise mama e mafai ona fa'amalieina le fa'atupe fesoasoani o le 1 taimi, lea e 40% o oloa e o'o atu i le fa'atupe fesoasoani o le 1.1 taimi.O le fua faatatau o le faʻaaogaina o suauʻu o loʻo i ai nei o taʻavale pasese faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le tulaga o loʻo i ai nei, o lona uiga, o le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o suauu, e tele lava i le va o le 62% -63% ma le 55% -56%.I le setete B, o le faʻaaogaina o le suauʻu e faʻatatau i le tapulaʻa e faʻaititia e tusa ma le 2% i tausaga taʻitasi, ma e le tele se avanoa e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi o taavale pasese.

Su'esu'ega lelei o tekinolosi fa'atekonolosi fa'aogaina o le ma'a——Ua fa'atumauina vave le fa'atupula'ia o le malosi o le ma'a o ta'avale pasese eletise mama.O ta'avale o lo'o i ai le malosi o le malosi e sili atu i le 115Wh/kg e tusa ma le 98%, e o'o atu i le ta'i 1 le fa'asoa fesoasoani;faatasi ai ma i latou, o taavale e iai le malosi malosi e maualuga atu nai lo le 140Wh/kg e 56%, e oʻo atu i le 1.1 taimi o le aofaʻi o tupe fesoasoani.

Ua valoia e le China Automobile Center e faapea mai le afa lona lua o lenei tausaga i le 2019, o le a faaauau pea ona faateleina le malosi o le malosi o maa eletise.Ole maualuga ole mamafa e faʻamoemoe e tusa ma le 150Wh/kg ile 2019, ma o nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo ile 170Wh/kg.

Iloiloga o le aoga o le faʻaauauina o tekinolosi taʻavale-I le taimi nei, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga taʻavale tufatufaina i vaega taʻitasi o maila, ma o loʻo faʻalauteleina le manaʻoga o maketi, ae o faʻataʻitaʻiga masani e tele lava ina tufatufaina i le 300-400km eria.Mai le vaʻaiga o aga i le lumanaʻi, o le a faʻaauau pea ona faʻateleina le taʻavale, ma o le averesi avetaʻavale e faʻamoemoe e 350km i le 2019.

2. Pasi

Iloiloga o le aoga faʻapitoa o le faʻaaogaina o le malosi i le iunite uta mamafa-o le faʻavae o le fesoasoani faʻavae e 0.21Wh/km·kg.O ta'avale e iai le 0.15-0.21Wh/km·kg e 67%, na o'o i le ta'i 1 taimi fa'ameaalofa, ma le 0.15Wh/km·kg ma lalo ifo e 33%, e 1.1 taimi na fa'amauina ai le fesoasoani.O lo'o iai pea le avanoa e fa'aleleia atili ai le fa'aogaina o le malosi o pasi eletise mama i le lumana'i.

Su'esu'ega o le aoga o le malosi o le ma'a eletise - o le fa'avae o fesoasoani fa'avae e 115Wh/kg.O ta'avale i luga atu o le 135Wh/kg e tusa ma le 86%, e o'o atu i le 1.1 taimi i le tulaga fa'ameaalofa.O le averesi o le siitaga faaletausaga e tusa ma le 18%, ma o le fua faatatau o le siitaga o le a faifai malie i le lumanai.

3. Taavale fa'apitoa

Iloiloga o le aoga faʻapitoa o le faʻaogaina o le malosi i le iunite faʻapipiʻi tele-tele i le va o le 0.20 ~ 0.35 Wh / km · kg, ma o loʻo i ai se va tele i faʻamatalaga faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga eseese.Ole tau ole fesoasoani ole faiga faavae ole 0.4 Wh/km·kg.91% o fa'ata'ita'iga na o'o i le 1 taimi fa'asoasoa tulaga, ma 9% o fa'ata'ita'iga na o'o ile 0.2 taimi fa'asoa fesoasoani.

Su'esu'ega lelei o tekinolosi fa'atekonolosi fa'aogaina o le maa-e fa'atumauina i le 125~130Wh/kg, o le fa'avae fesoasoani fa'avae o le 115 Wh/kg, 115~130Wh/kg fa'ata'ita'iga mo le 89%, lea e 130 ~ 145Wh/kg fa'ata'ita'iga mo. 11%.


Taimi meli: Oke-16-2021